Oliver Solberg hoppas på tur i sitt första Akropolisrally. Foto: Privat

Solberg redo för tuffa Akropolisrallyt

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg och kartläsaren Aaron Johnston fick en bra start när Akropolisrallyt inleddes på torsdagen med prolog i centrala Aten inför storpublik.

Fyra i WRC2-klassen och elva totalt efter blott 980 meters körning. Tidigare på dagen noterades Oliver för näst bästa tid på fullfartstestet – shakedown.

I morgon startar rallyt på riktigt med sex sträckor. Akropolisrally är tillbaka i VM-kalendern för första gången på åtta år. Det har regnat en hel del på sträckorna, något som överraskat Hyundaiföraren.

– Jag trodde inte att det skulle vara sånt här väder. Fredagens sträckor är torra och steniga medan andra sträckor är leriga, säger Oliver i ett pressmeddelande.

19-åringen gör sin första insats i den grekiska klassikern. Revanschsugen efter senaste VM-rallyt i Belgien där Oliver ledde stort i WRC2-klassen. när han tvingades bryta. Den nya bilen inte gick att starta sista etappen efter ett problemfyllt rally där Oliver tvingades köra nästa en hel etapp utan servostyrning.

– Jag hoppas vi har turen på vår sida den här gången. Det är halt och svårkört, vi måste köra smart, fortsätter han.

”Hårt åt däcken”

Solberg är det enda svenska inslaget i Akropolisrallyt. Tom Kristensson meddelade idag att han kommer att köra Rally Finland som är nästa rally i VM-kalendern.

I WRC-klassen är det fortsatt en jakt på den överlägsne VM-ledaren Sébastien Ogier, Toyota. Den sjufaldige franske världsmästaren var snabbast

på prologen och är först på sträckorna i morgon. Inför Grekland är Ogiér hela 25 poäng före stallkamraten Elfyn Evans i sammandraget. 30 poäng

är maxpoäng per tävling.

– Det här är ett rally som går hårt åt däcken, men jag gillar utmaningen. Det är fina sträckor som väntar, säger Ogier, till wrc.com.

SVT sänder från fyra av sträckorna med start på SS9 lördag 11.45 i SVT2/play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.