Petter Solberg har smärtor men ska försöka köra helgens VM-deltävling i rallycross. Foto: Bildbyrån.

Solberg till start: ”En medicinsk sensation”

Uppdaterad
Publicerad
I måndags opererade rallycrosstjärnan Petter Solberg sitt brutna nyckelben. Nu har han fått specialskydd och har lämnat klartecken till helgens VM-deltävling i tyska Estering för att försöka behålla andraplatsen i serien.

– Det är en medicinsk sensation. Ingen ”vanlig” människa hade klarat av detta, säger läkaren Klas-Göran Gravander till Verdens Gang om Solberg som även har två brutna revben.

– Jag kände hur revbenen och nyckelbenet knäcktes. Det var helt förfärligt, sa Solberg i helgen till SVT Sport.

Egen läkare följer Solbergs varje steg

Det var vid VM-deltävlingen i Lettland för två veckor sedan som Solberg blev påkörd och förd till sjukhus med svåra smärtor. Det var ambivalenta känslor i stallet Volkswagen när lagkamraten Johan Kristoffersson samtidigt säkrade VM-titeln i rallycross.

– Det känns redan bättre och med specialskyddet och egen läkare på plats så ska jag göra ett försök men först under loppet vet jag hur det kommer att kännas, säger Solberg till Verdens Gang.

Söndagens tävling sänds direkt i SVT1 14.00-16.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer