Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sordos bil brann upp: ”Kom eld mellan sätena”

Uppdaterad
Publicerad

Händelserik start i Rally Japan, årets VM-avslutning. Spanjoren Dani Sordo tvingades bryta redan på sträcka två efter att bilen fattat eld.

– Vi kunde inte göra någonting, säger Sordo till WRC.

Efter tre pallplatser den här säsongen fick VM-avslutningen i Japan ett abrupt slut för Dani Sordo. Spanjorens bil fattade eld på dagens första sträcka.

– Det kom väldigt snabbt i början på sträckan, bilen började lukta mycket bensin, det kom eld mellan sätena och mycket rök. Så jag stannade bilen och efter några minuter började det brinna, säger Sordo till WRC.

Och fortsätter.

– Det kom bakifrån och var svårt att stoppa. Vi kunde inte göra någonting. Jag är ledsen för teamet att förlora en bil så här.

39-årige Sordo och hans kartläsare klarade sig oskadda i branden.

Irländaren Craig Breen har haft en tung säsong med flera avåkningar och på dagens fjärde sträcka kom nästa smäll för 32-åringen. Breen kraschade in i ett vägräcke och tvingades bryta för dagen men väntas starta om i morgon.

Sekundstrid i toppen

Efter fredagens sträckor leder walesaren Elfyn Evans men han är pressad. Endast tre sekunder skiljer honom och andraplacerade Thierry Neuville åt. Kalle Rovanperä, världsmästare 2022, ligger trea drygt fem sekunder bakom.

– Det är alltid trevligt att vara ledande i slutet av dagen men det är fortfarande en lång väg kvar, så det betyder inte så mycket ännu, säger Evans efter fredagsetappen.

12 sträckor återstår i årets sista VM-deltävling.

Följ power stage, den avslutande sträckan, i det Japanska VM-rallyt direkt i SVT på söndag morgon 06:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.