Fredrik Lindgren. Foto: TT

Lindgren kraschade – reste sig och klev upp på pallen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren blev utesluten efter en krasch men reste sig och tog sig till final när VM-serien i speedway inleddes i polska Wroclaw. Där tog han sig upp på pallen efter att ha slutat trea.

Lindgren var sist ut i finalen från sitt fjärde startspår men lyckades ta sig förbi Tai Woffinden och sluta trea. Kvällens suverän Artem Laguta tog en rättvis seger före hemmaföraren Maciej Janowski.

I och med tredjeplatsen samlade Lindgren ihop 16 VM-poäng trots bara en heatseger, att jämföra med Laguta som fick 20 efter sex heatsegrar.

– Jag är väldigt glad och banan var väldigt snabb. Tack till mitt team och min familj och min son, tack Adam, säger en rörd Laguta iförd svart munskydd från banan strax före den ryska nationalsången.

Nervös väntan för Lindgren efter kraschen

Fredrik Lindgren var inblandad i en spektakulär krasch. I det 18:e heatet gick han snävt för att förbättra sin tredjeplats men orsakade istället en krasch.

Lindgren bröt in hårt och rammade ledande Bartosz Zmarzlik, som mirakulöst nog klarade av att parera smällen och fortsätta köra innan det flaggades av.

Bakifrån lade Tai Woffinden ner sin cykel för att undvika att köra på Lindgren som gått omkull. Matej Zagar smet förbi och lyckades klara sig helt utan påverkan från kraschen inför tusentals tätt sittande åskådare på läktaren.

Efter en kort överläggning uteslöts Lindgren ut heatet och en ambulans var inne på arenan för att främst kolla upp hälsoläget med Woffinden som haltade. Denne kunde dock köra i omstarten.

Nästa deltävling redan i morgon

Lindgren klarade sig utan synliga blessyrer och efter en nervös väntan räckte hans sju inkörda poäng för att ta en plats i semfinalen. Väl där fick Lindgren bana fyra och hamnade sist men lyckades efter en tuff körning pressa sig mellan Leon Madsen och Martin Vaculik och gå in som tvåa efter hemmaföraren Maciej Janowski och nå en finalplats.

Desto tyngre gick det för den andre svensken Antonio Lindbäck som enbart skrapade ihop en poäng och slutade på sista plats.

KLIPP: Lindbäck inför VM: Finns mycket kvar att ge

I morgon körs andra deltävlingen i VM-serien på samma arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.