Mikaela Åhlin-Kottulinsky, till höger, trivdes på den nya STCC-banan i Ljungbyhed. ”Rolig och utmanande. Till vänster Tobias Brink. Foto: STCC/Anders Helgesson

STCC-stjärnan Mikaela Åhlin-Kottulinsky hyllar nya racerbanan

Uppdaterad
Publicerad

STCC får ett spännade nytillskott i kalendern inför årets säsong. Premiären körs på det gamla militärflygfältet i skånska Ljungbyhed 4-5 juni.

– Rolig och utmanande bana, säger stjärnföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky efter två intensiva testdagar.

STCC-förarna fick bekänna färg direkt på den nya tävlingsbanan. Testdagarna präglades av regnvänder, något som inte alltid är lätt att få till under en testperiod.

– Nu har vi i alla fall uppfyllt den kvoten, säger Åhlin-Kottulinsky som gillade mötet med den nya racerbanan.

28-åringen, som tävlar för Cupra Dealer Team – PWR Racing, noterades för femte bästa tid båda dagarna på Ljungbyhed. Stallkamraten Robert Dahlgren var snabbast i går medan Hannes Morin, Brink Motorsport, toppade dagens test.

– För att vara en flygplatsbana är det riktigt rolig och utmanande. Det gäller att hålla farten och ha fullt fokus. Jag tror det kan bli riktigt jämna och spännande race.

Kör även i Extreme-E

Åhlin-Kottulinsky upplever hektiska dagar i racingkarriären. Hon kör den nya världsserien Extreme E med förre F1-världsmästaren Jenson Button och på hemmaplan drömmer hon om en första STCC-titel.

Kungaklassen i svensk racing fick en brittisk totalsegrare förra året. Rob Huff, med stora meriter från bland annat WTCC och WTCR, avgjorde i sista deltävlingen. Även årets mästerskap ser ut att få ett sent avgörande med flera titelkandidater. Åhlin-Kottulinsky tänker vara en av dem.

– Det är mitt tionde år inom racingen och femte år i STCC. Erfarenheterna har gjort mig tryggare och jag har definitivt en starkare grund att stå på inför årets mästerskap. Det gäller att klara sig utan utan plumpar i protokollet och hålla en hög lägstanivå hela mästerskapet. Då kan jag lyckas, avslutar hon.

SE MER: Kottulinsky mot stjärnorna i Extreme E (1 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.