Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Kristoffersson och Klara Andersson berätta om sina tankar efter den första dagens tävlingar i Höljes. Foto: Johan Ejeborg/William Ejeborg/SVT

Johan Kristoffersson ostoppbar i Höljes – Klara Andersson närmar sig toppen

Uppdaterad
Publicerad

VM-dominanten och storfavoriten Johan Kristoffersson lever upp till förväntningarna i den svenska VM-deltävlingen.

Samtidigt tar 23-åriga talangen och publikfavoriten Klara Andersson nya kliv mot toppen.

Den femfaldige rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson hade vunnit båda de inledande VM-tävlingarna – och dessutom samtliga kvalheat – inför helgens tävlingar i värmländska Höljes.

Och dominansen fortsatte.

Johan Kristofferssons segertåg fortsätter

Värmlänningen var snabbast av samtliga VM-förare både i det första och andra heatet på lördagen och har skaffat sig ett fint utgångsläge inför söndagens återstående heat och finaler.

Han är tillsynes ostoppbar – men tar inte ut något i förskott.

– Det räcker med någon hundradels felbedömning så är det fort gjort att man gör ett misstag och då är de där och biter på en gång, säger Kristoffersson som leder VM-klassen före norske stallkamraten Ole Christian Veiby och Kevin Hansen.

Klara Andersson på sjätteplats

Talangen Klara Andersson, som har stort stöd bland de tusentals åskådarna på plats, noterades för en femte- respektive sjätteplats i kvalheaten och är sexa totalt. Hon var först över mållinjen i ett av sina heat.

– Ändå en positiv dag, säger Andersson.

Regn väntas falla på söndagen i Höljes

Inför söndagen spås det falla rejält med regn i Höljes – något som förändrar förutsättningarna rejält. Och för Johan Kristoffersson och Klara Andersson skiljer sig tankarna en del inför det förväntande blötvädret.

Hör mer om det i videon.

Dubbelt svenskt i EM-toppen

I EM-klassen är det dubbelt svenskt i topp efter första dagen då tre heat har avverkats.

Robin Larsson, med två heatsegrar, toppar före Anton Marklund, en heatseger, med norrmannen Andreas Bakkerud på tredjeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.