Linus Lundqvist har fått en drömstart på formel-3-säsongen. Foto: Global Racing Group.

Succén fortsätter för svenske racingtalangen

Uppdaterad
Publicerad

Tre race. Tre segrar. Svenske racingtalangen Linus Lundqvist fortsätter att göra succé i de amerikanska Fomel 3-mästerskapen. Natten till söndag kom en ny seger i Virginia.

Tyresösonen Linus Lundqvist har fått en riktigt fin start på den amerikanska Formel 3-serien. I racet på Virginia International Raceway tog han en ny seger och leder mästerskapet efter tre raka segrar och 75 poäng.

Lundqvist slog också till med nytt mästerskapsrekord i kvalet, och stod i pole position inför loppet. En tätposition som han behöll hela vägen till målflaggan.

– Det var ett ganska tufft race. Jag är jätteglad att jag lyckades vinna. Teamet gav mig en fantastisk bil och då var det bara för mig att göra mitt jobb och ta mig till vinnarcirkeln, säger Linus Lundqvist till framericas.com.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.