Linus Lundqvist segrade i Ohio Foto: Global Racing Group

Svensk motorframgång i USA

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist fick en perfekt start på sin karriär i Formel 3 i det som kallas Formula Regional Americas. Svensken, bördig från Stockholm, vann premiärloppet på Mid-Ohio Sports Car Course från pole position.

Lundqvist noterade redan i fredags ett nytt varvrekord i kvalet. I dagens tävling ledde han varje varv fram till  att det viftades med en schackrutiga målflaggan.

Svensken var till slut 3.4 sekunder före Indy Lights-meriterade David Malukas.

– Det här var ett i det närmaste perfekt race. Jag var lite orolig för starten eftersom jag knappt haft någon tid att öva på det momentet i den här bilen, men det gick bra och jag behövde inte försvara mig in i första kurvan. Därefter försökte jag bygga upp en lucka under de första tio varven, och sedan var det bara att ta bilen i mål, säger Lundqvist i ett pressmeddelande.

Lundqvist kommer att start även söndagens race i pole position eftersom han hade dagens snabbaste varvtid.

– Jag kan knappt vänta till det andra racet i morgon och målet är förstås att upprepa det här då.

Linus Lundqvist har tidigare tävlat i andra F3-sammanhang och nådde sin största framgång när han 2018 vann brittiska F3-mästerskapen.

När SVT Sport träffade Linus Lundqvist i våras deltog han i en virtuell tävling i den serie han nu äntligen får tävla i – och vann i sin första medverkan.

Arkiv: Lundqvist ränade i simulator på Bosön:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.