Svensk racingstjärna i dramatisk krasch

Publicerad

Dragracingstjärnan Jonnie Lindberg var inblandad i en dramatisk krasch i Arizona sent igår kväll. Lindberg mötte superstjärnan John Force i kvartsfinalen. Legendaren vann mötet men tappade kontrollen över bilen direkt efter målgången och hamnade i Jonnies körfält.

– Jag såg bitar av hans kaross komma flygande och sen kom även bilen. Jag girade hårt och försökte undvika att krocka. Vi körde båda en bra bit över 400 km/h över mållinjen. Hade jag inte lyckats svänga undan, hade det kunnat gå så mycket värre, förklarar Jonnie.

Lindberg klarade sig oskadd från kraschen. Force fördes till närliggande sjukhus. Amerikanen var vid medvetande och svarade på tilltal.

För Lindberg väntar nu en kamp mot klockan. Kommande helg körs Gatornationals i Florida.

– Jag åker till verkstan redan nu på tisdag och börjar. Vi kommer behöva bygga en helt ny bil från grunden. Allt på den gamla är skrot. Det blir tufft, men jag kommer inte ge mig förrän den är klar, avslutar Jonnie.

Tävlingen vanns av Forces dotter Courtney Force. De skulle mötts i semifinalen men där fick hon köra själv.

I finalen vann Courtney enkelt mot Tommy Johnson Jr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer