SVT:s Johan Ejeborg: ”Kan vara kört i F1 för Ericsson”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s kommentator Johan Ejeborg var inte förvånad när uppgifterna om att F1-föraren Marcus Ericsson tappat sin tävlingsplats i Sauber. Han anser att det är svaga kval som stoppade svensken.

– Det kan vara svårt för Marcus att få tävla i F1 igen eftersom han blivit testförare. Det kan dessvärre vara kört, säger Ejeborg.

På tisdagen kom beskedet att Marcus Ericsson, 28, inte kommer köra Formel 1 för Sauber nästa säsong.

Den 24-årige italienaren Antonio Giovanazzi Sauber har kört tester och känt på F1 under säsongen. Detta som ett komplement till stjärnvärvningen Kimi Räikkönen. Ericsson blir kvar i stallet som tredjeförare och får en ambassadörsroll men får inte tävla – så länge inget händer de två förstaförarna.

– Det är inte direkt oväntat eftersom ryktena florerat kring ersättaren Giovanazzi. Han är den som man vill satsa på, en förare som tidigare tävlade mot Felix Rosenqvist i Formel 3, säger Ejeborg.

Ejeborg anser att det är svaga kval som stoppat Ericssons fortsättning i Sauber.

– Marcus har inte gjort en dålig säsong på något sätt. Det är kvalen som varit hans svaga punkt. Det har gjort att han fått för tuffa startspår och fått kämpa för de poäng han tagit. Även om Ericsson tagit poäng hade det krävts en rejäl succé för att få stanna i stallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.