Jonas Kruse är kritisk till diskningen av Mikaela Åhlin-Kottulinsky Foto: Bildbyrån / SVT

SVT Sports expert kritisk till diskningen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev diskad efter sin historiska vinst på Gelleråsen. SVT Sports expert Jonas Kruse menar att det tog alldeles för lång tid tills en uteslutning verkställdes.

– Det här är inte acceptabelt, säger Kruse till SVT Sport.

Det blev en kontroversiell historia när Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskades efter sin STCC-vinst i Karlskoga. Den historiska vinsten följdes av att STCC bedömde att bilen inte följde reglementet.

– Det kom en protest från Honda och det är den protesten som har godkänts. Därefter har teamet blivit uteslutet, säger Kruse till SVT Sport.

Det tog tid innan beslutet om en diskning utannonserades. Det ser Kruse som ett problem.

– Den här typen av beslut måste tas under tävlingshelgen eller under tävlingen. Att det blir så här i efterhand är inte bra.

Ljuddämparen följde inte reglementet enligt tävlingsledningen. Det är problematiskt menar Kruse.

– Det här är inte acceptabelt. Det här måste man få en lösning på. Man bör se till att uteslutningen verkställs när bilen gått i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.