SVT Sports favorit bland aprilskämten – vilket är ditt?

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har grävt i arkivet och letat fram vårt favoritinslag från första april genom tiderna. Se när racerföraren Stefan Johansson och politikern Ulf Adelsohn hyllar planerna på ett formel 1-lopp genom Stockholms innerstad.

Med inspiration från Monte Carlo skulle Stockholm Grand Prix 2000 gå genom stora delar av Stockholms innerstad och spärra av gatorna – bara veckan efter Vattenfestivalen.

– Slottet kommer att vara inkorporerat på något vis, så att det är med på alla bilder i TV. Kärnan kommer ligga runt det, säger racerföraren Stefan Johansson som intervjuas i inslaget.

Blev en snackis

Johan Ejeborg, reportern bakom inslaget, minns det som ett av de roligaste jobben han har gjort.

– Det blev precis som vi hade hoppats, det blev en snackis. NRK hörde av sig och ville visa inslaget, många hörde av sig till bilportsförbundet och ville vara med på resan. Det var en otroligt speciell grej.

Rumskamrat som statist

Han fick till och med sin dåvarande rumskamrat att ställa upp som statist på väg till jobbet. Och idén till skämtet hade växt fram under en längre tid.

– Det var något som jag och flera kollegor hade spånat på i flera år. Sedan tänkte jag ”nu ska jag göra grejen!” Det var lite som en hemlig dröm, jag gillar practical jokes. Det har nog alltid legat en buse i mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.