Foto: Sören Andersson / TT.

SVT utökar sändningen från Gotland Grand National

Publicerad

Årets Gotland Grand National närmar sig och för första gången kommer tittarna få chans att se eliten live i SVT. – Det blir i första hand ett test, säger Tobias Alsing, projektledare på SVT. Om testet faller väl ut kommer vi göra en livesändning så som vi vill att den ska se ut kommande år.

Helgens SVT-sändningar från endurofesten på Gotland inleds lördag morgon i SVT1 och SVT Play med motionsklassen. Klockan 13.00 sänds elitklassen direkt i SVT Play.

– Vi har alltid haft en önskan om att sända eliten, men inte haft resurserna att göra det på ett bra sätt. Nu gör vi ett test för att se hur det blir. Vi kommer inte erbjuda tävlingsgrafik, så det kan bli lite svårt för tittarna att hänga med man får se den här sändningen som en bonus, säger Tobias Alsing.

– Vi har kameror på plats för att spela in material inför söndagens sammanfattning och det är därför vi gör det här testet.

För att göra det mindre trångt för förarna på förmiddagen på lördagen flyttar arrangören en hel klass (15-29 år) från förmiddagen till eftermiddagen. Därför får eliten i år sällskap av 600-700 förare, vilket förstås kan bli en utmaning.

LÄS OCKSÅ: Lerigast på många år

Så ser du GGN i SVT

Visa

Lördag 28 oktober
09.30-12.00 Direkt från motionsklassen SVT1, svtsport.se och SVT Play
13.00-15.30 ca Direkt från eliten svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Johan Ejeborg
Expert: Lars-Göran Ståhl

Söndag 29 oktober
12.15-13.15 Elittävlingen i sammandrag SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Johan Ejeborg
Expert: Lars-Göran Ståhl

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer