Pontus Tidemand. Foto: @World

Tidemand och Ogier drar ifrån i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand har utökat sin ledning i WRC2-klassen i det Mexikanska VM-rallyt. Efter tre av dagens nio sträckor har 29-åringen ett försprång på hela 56, 9 sekunder.

Pontus Tidemand och kartläsaren Patrik Barth, som igår tog samtliga sträcksegrar i sin klass, har under förmiddagen i Mexiko dragit ifrån ytterligare i ledningen och kört kontrollerat utan misstag. Med sex sträckor kvar att köra av lördagsetappen så har Tidemand ett rejält försprång till tvåan Nikolay Gryazin.

– Inte 100% säker på däckvalet vi gjorde i morse, men vi har fortfarande haft en bra första loop och lyckats utöka vår WRC2-ledning till 56,9 sekunder. Det är ett långt rally och vi måste ta hand om vårt försprång så vi försöker undvika stora stenar men överlag tycker jag vi har bra fart, skriver Tidemand på sociala medier efter förmiddagens sträckor.

Förutom att leda WRC2 så ligger Tidemand på en sjätteplats i totalen, alla bilar inräknade.

Ogier drygade ut i WRC

I den tyngsta klassen, WRC, har Sébastien Ogier forsatt övertaget. Fransmannen gick ut i morse med en ledning på drygt 13 sekunder. Ogier inledde med en sträckseger på dagens första sträcka och hade sedan tredje bästa tid på de två efterföljande sträckorna och drygade därmed ut sin ledning.

Vid lunchuppehållet var Ogiers ledning 28,3 sekunder, Teemu Suninen tvåa och Ott Tänak trea.

Lördagsetappen är totalt 133.74 fullfartskilometer och avslutas först natten till söndag svensk tid.

KLIPP: Finländaren försökte köra ifrån branden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.