• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Maciej Janowski. Foto: TT Nyhetsbyrån/Arkiv

Tidtagning och kval nyheter i speedway

Uppdaterad
Publicerad

Tidtagning och kval är nyheter inför GP-säsongen i speedway.

I fredagens fria träning är det förare med långsammaste varvtider som får starta först i kvalet och de snabbaste startar sist.

I kvalet kör förarna ensamma och har en minut på sig att få till så många varv som möjligt. De snabbaste i kvalet får välja startposition först till lördagens tävling.

”Kvalet skapar genuina tävlingar på fredagen och varvtider kan hjälpa förarna med valet av motorcyklar och möjlighet att välja startposition”, säger GP-chefen Torben Olsen i ett pressmeddelande.

GP-serien inleds i Warszawa den 17–18 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.