Tierp arena utmanar Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Höljes i Värmland har fått en utmanare om bästa rallycrossarenan i Sverige. I dag var det genrep på Tierps arena inför RallyX Nordic som avgörs om ett par veckor.

– Det är en bra bana. Snabb med hopp och ett coolt grusparti, tycker toppföraren Oliver Solberg.

I dag var det dags för genrep för den nybyggda banan på Tierp Arena. Första helgen i oktober avgörs finalen i RallyX Nordic.

– Det är en bra bana. Snabb med hopp och ett coolt grusparti, säger Oliver Solberg som leder serien inför avgörandet.

– Det är spektakulär bana de har fått till. Vi har toppfarter över 200 km i timmen, fortsätter mästerskaptvåan Oliver Eriksson.

 Två år har det tagit för ägarna att skapa en bana som vill bli en utmanare om framtida VM-evenemang med Höljes.

– Vi siktar på att köra VM inom ett par år. 14 000 åskådare får plats på läktarna och alla kan se hela banan. Det är grejen med detta, säger Urban Axelsson, platschef.

Hittills har Tierp Arena blivit känd som världens mest moderna anläggning för dragracing. De senaste åren har arenan haft såväl EM-deltävlingar som nationella evenemang. Även banracing har körts på arenan.

Snart skrivs alltså ett nytt kapitel i banans historia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.