Thed Björk ska köra i Falkenberg. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Världsmästaren Thed Björk gästförare i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björk, som vann WTCC 2017, blir gästförarare i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Falkenberg.
– En pallplats vore fantastiskt, säger han.

Björk, som efter fyra mästerskapssegrar i STCC 2016 inledde en satsning på VM-titeln – vilket förverkligades 2017 – blir gästförarare när Porsche Carrera Cup inleds i Falkenberg den 17-18 juli.

– Det här är otroligt häftigt och kommer att bli jättekul. Det är verkligen inget dåligt sällskap man ansluter sig till som gästförare i Carrera Cup. Jag känner mig hedrad, säger han i ett pressmeddelande.

”Älskar att köra racerbil”

Han säger i pressmeddelandet att han ser deltagandet där som en viktig del i förberedelserna för att kunna ta en ny VM-titel.

– Jag älskar att köra racerbil och det skriker i kroppen att jag vill vara ute på racerbanorna. Min längtan är ännu större när vi inte har fått tävla. Nu finns verkligen suget där. Jag är tacksam över att få frågan samt att jag får göra det här för min arbetsgivare, säger Björk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer