Svenska WRC2-föraren Pontus Tidemand. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kruse säker: ”Tidemand tar tredje raka”

Uppdaterad
Publicerad

Två segrar av två möjliga. Pontus Tidemand har fått en kanonstart på WR2-säsongen. – Det blir en tredje seger i Argentina, slår SVT Sports motorexpert Jonas Kruse fast.

Du ser ett sammandrag från VM-rallyt på söndag i SVT2.

Trots att den svenska WRC2-föraren gör rallydebut är det bara segrar som gäller för hans del och hittills har det gått som planerat. Han vann Svenska Rallyt och VM-rallyt i Mexiko och nu väntar säsongens tuffaste tävling – grusrallyt i Argentina.

– Det gäller att ta sig igenom med bilen hel och jag har förstått att det är en av de största svårigheterna på de här vägarna där det finns konstant risk att köra på något, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

SVT-experten Jonas Kruse är ganska säker på att det blir ännu en seger i WRC2-klassen för Tidemand.

– Han kör smart, har gott självförtroende och det ska bara bli en tredje seger. Om han inte får några tekniska problem med bilen, så vinner han. Han kommer vara väl förberedd, säger Kruse.

Ovisst i huvudklassen

I huvudklassen är det mer ovisst, tror Kruse. I rallyt ”som har allt” kommer förarna som vanligt att sättas på stora prov. Underlaget är väldigt varierande.

Efter torsdagens inledande publiksträcka i Córdoba fortsätter rallyt på mjuka, sandiga vägar i Santa Rosa de Calamunchita-dalen och avslutas i bergskedjan Traslasierra på smala vägar med stenar stora som handbollar.

Hittills i VM har olika förare vunnit varje gång. Sébastien Ogier vann i Monte Carlo, Jari-Matti Latvala i Sverige, Kris Meeke i Mexiko och Thierry Neuville på Korsika senast.

– Det blir ett stentufft rally och det är svårt att gissa vem som vinner den här gången. Det finns fem, sex möjliga segrare, som jag ser det. Det är ett viktigt rally inte minst för att spänningen ska bibehållas i totala VM. Om Ogier vinner drar han ifrån i täten, så kanske man ska hoppas att någon sätter stopp för honom.

Så sänder SVT från rallyt i Argentina

21.55-22.50 Sammandrag SVT2, svtsport.se och SVT Play

Kommentator: Stefan Klemetz

Expert: Jonas Kruse

VM-ställningen (extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.