Foto: TT

Jenny Rissveds öppnar för VM: ”Egentligen livrädd”

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds hade ingen plan på att köra vare sig VM eller världscup.
Men nu har svenskan ändrat sig.
– Egentligen är jag livrädd, men jag har bestämt mig för att jag inte kan undvika tävlingarna tills jag själv tycker att jag är optimalt förberedd, säger Jenny Rissveds till Dagens Nyheter.

Efter OS-guldet i mountainbike 2016 fick Jenny Rissveds problem med mental ohälsa och ätstörningar men i fjol gjorde hon comeback. Efter det har syftet med cyklingen varit att ha kul för att på så sätt komma ifrån pressen och prestigen.

Fram till för några veckor sedan var Rissveds fast besluten att inte satsa på VM eller världscupen – men nu har hon ändrat sig. För Dagens Nyheter berättar 26-åringen att hon öppnar för VM och världscuptävlingar.

– Egentligen är jag livrädd, men jag har bestämt mig för att jag inte kan undvika tävlingarna tills jag själv tycker att jag är optimalt förberedd, säger hon.

”Mental utmaning”

Rissveds kommer att köra världscuptävlingarna i Nové Mesto om två veckor och VM i oktober om hon blir uttagen.

– Jag måste utmana mig själv att våga visa upp mig, och inte gömma mig bakom att jag inte är optimalt förberedd. Det är en mental utmaning för mig, det som kommer.

Just nu är hon osäker på var hon står formmässigt. Anledningen till det är att hon kraschade på träning i slutet av juli och ådrog sig sin andra hjärnskakning på mindre än ett år. Därför har hon inte kunnat träna som vanligt.

I dag finns dock Rissveds med när SM avgörs i Göteborg.

KLIPP: SVT Sport träffade Jenny Rissveds (oktober 2018)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Sport träffade Jenny Rissveds

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer