Efter comebacken planerar Jenny Rissveds ett eget team. Foto: Bildbyrån

Rissveds bildar eget team efter depressionen

Uppdaterad
Publicerad
Jenny Rissveds siktar på världscupen nästa år – men inte som del av ett proffslag.
Hennes manager Johan Elliott jobbar för att få ihop ett eget team kring OS-guldmedaljören, så att hon kan göra internationell comeback efter depressionen.
Det skriver DN.

Jenny Rissveds mår i dag bättre igen efter den depression som höll henne borta från tävlande i över ett år.  Det visade hon inte minst när hon vann SM i Östersund förra månaden. Nu är siktet inställt på tuffare motstånd.

– Vi förbereder för en comeback till världscyklingen. Och tanken är att det ska ske 2019. Hon gör sitt för att träna för ett professionellt cykelliv och jag jobbar med att få ihop en ekonomi kring det här, säger Johan Elliott till DN.

– Hon gick från att bara gå promenader och att vi pratade om livet och hur hon skulle må bra igen, till att hon plötsligt ville köra SM. Och i och med att SM gick så bra, och både kroppen och knoppen svarade så bra som de gjorde, så är det helt plötsligt hög tid. Så jag håller på som fasen. Jag har inte kommit långt alls, men responsen är fantastisk, säger Elliott.

”Bibehålla ett bra liv”

Erfarenheten Jenny Rissveds samlat på sig de senaste åren är anledningen till att hon inte vill skriva på för något av de etablerade lagen.

– Just nu är hon rätt övertygad om att bästa sättet att bibehålla ett bra liv för henne är att göra det i egen regi, säger Johan Elliott till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer