Nicklas Bäckström jublar efter sitt 200:e NHL-mål. Foto: TT Nyhetsbild

200 mål av Bäckström i NHL

Nicklas Bäckström har nått en drömgräns i NHL. Med bara 43 sekunder kvar avgjorde Nicklas Bäckström matchen mot Columbus – med karriärens 200:e NHL-mål.

Washington vann med 3–2.

Nicklas Bäckström är den femte Washingtonspelaren som når milstolpen 200 mål, skriver Reuters.

– Jag är hedrad, men genom åren har jag spelat med många stora spelare som hjälpt mig, så all heder till dem, säger Bäckström efter matchen, via lagets twitterkonto.

tweet

Det var flera svenskar som var framme i Ohio. Alexander Wennberg inledde med att passa fram till Columbus 1–0-mål. Därefter spelade ”Bäckis” fram till Washingtons 1–1-mål, som John Carlson gjorde i numerärt överläge knappt fem minuter in i första perioden.

I andra perioden tog Washington ledningen genom Tom Wilson, assisterad av Christian Djoos. Columbus kvitterade till 2–2 innan Nicklas Bäckström satte säsongens tolfte mål, 19:17 in i tredje perioden.