Nicklas Bäckström kommer nu att tränas av Todd Reirden. Foto: Bildbyrån

Bäckström får ny tränare i Capitals

Uppdaterad
Publicerad

För ungefär tre veckor sedan vann Washington Capitals Stanley Cup. Men fokuset är redan inställt på nästa säsong och nu har klubben presenterat sin nya huvudtränare.

Det var för snart två veckor sedan som Stanley Cup-vinnarna Washington Capitals tränare Barry Trotz meddelade att han lämnar laget efter fyra år.

Nu har klubben hittat en ersättare, och det på den egna bänken. Assisterande tränaren Todd Reirden, 47, tar nämligen över som ny huvudtränare för laget.

Reirden kom till Capitals 2014, efter att ha varit fyra år i Pittsburgh Penguins, har tidigare arbetat mycket med att träna lagets försvare.

”Rätt tid”

– Vi känner att det är rätt tid för Todd att leda vår hockeyklubb. På grund av hans erfarenhet som tränare, hans kommunikationsförmåga, inställning til lspelet och respekten han har i vårt omklädningsrum känner vi att Todd förtjänat denna möjlighet, säger general manager Brian MacLellan i ett uttalande.

– Todd har varit en viktig del i att hjälpa laget till Stanley Cup-finalen och vi känner att han som huvudcoach kommer att ta oss in i nästa säsong på ett bra sätt.

Förutom Nicklas Bäckström spelar också svenskarna André Burakovsky och Christian Djoos i Capitals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.