Bröderna Sedin hyllades i sista hemmamatchen

Uppdaterad
Publicerad

Efter 18 säsonger i NHL spelade bröderna Sedin sin sista hemmamatch på fredagsmorgonen, och de hyllades stort av fansen.

Och bröderna tackade med att avgöra matchen mot Arizona i förlängningen.

– Man kunde inte ha drömt om en bättre avslutning, säger Daniel Sedin till SVT Sport.

Roger arena var fullpackad av fans som ville hylla Sedinarna. Publiken på plats fick innan matchen ett minnesmagasin och det såldes avskedsprodukter i shoppen.

Och jublet ville inte ta slut efter matchen där Daniel Sedin, assisterad av brorsan Henrik, först gjorde 1-1-målet och sen satte punkt med 4-3 i förlängning.

– Man kunde inte ha drömt om en bättre avslutning. Det här är något som jag kommer komma ihåg i många år, säger Daniel Sedin till SVT Sport och får medhåll av Henrik.

– Ett bättre script kunde man inte ha skrivit, det var fantastsikt, säger han.

Vancouver vände och vann

Och på frågan om de inte ska köra ett år till svarar han mot publiken:

– Nej, vi har tagit beslutet så det är inget att fundera på. Vi är stolta över det vi har gjort men det känns bra det här beslutet som vi har tagit, säger Daniel.

Arizonas Christian Fischer inledde målskyttet i första perioden och efter andra hade gästerna tagit ledningen med 3-1. Men tredje akten blev en Vancouverföreställning där hemmalaget vann skottstatistiken på mål med 15-0.

3-3 efter full tid och i förlängningen tackade så Sedinarna för sig med 4-3-målet.

Natten till söndag spelar bröderna sin allra sista match i NHL. Då på bortaplan mot Edmonton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.