Skadebekymmer gör att Sara Hagström riskerar att missa VM i Skottland till sommaren. Foto: Nisse Schmidt/TT

Europamästaren Sara Hagström riskerar missa VM: ”Orolig för diskbråcket”

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnan Sara Hagström riskerar att missa VM i Skottland i sommar efter skadeproblem.

– Jag vill göra mig själv rättvisa. Diskbråcket är jag lite orolig för, säger Hagström till det svenska orienteringsförbundet.

Hagström, som vann den individuella EM-sprinten i somras, genomförde en operation av foten i går efter att under fem års tid ha sprungit med varierande smärta.

– Så det var inget svårt beslut att ta. Det handlade om ett mindre ingrepp där man slipat bort en kant som hindrat foten från att vinklas uppåt, förklarar Hagström.

”I princip inbokat en operation om en månad”

Sara Hagström har också brottats med ett diskbråck samt diskbuktning i ryggen som varit orsak till smärta i höftpartiet det senaste halvåret.

– Läkarna säger att det finns en liten chans att det läker automatiskt i ryggen. Men det lät inte jättepositivt så det är i princip inbokat en operation om en månad igen, säger Hagström.

”Vill göra mig själv rättvisa”

Hagström har en friplats till VM och behöver inte stressa fram något beslut och kommer att ta det i samråd med landslagsledningen.

– Om jag ska ställa upp eller inte beror på om jag kan göra mig själv rättvisa. Jag hoppas ju i alla fall kunna vara tillbaka till höstens EM, säger Hagström.

Orienterings-VM avgörs i Edinburgh, Skottland, 12-16 juli.

KLIPP: Se när Sara Hagström säkrade EM-guldet 2023

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när det står klart att Hagström tar EM-guld – svenskan i tårar Foto: SVT

Fakta sara hagström:

Tre VM-guld

Tre EM-guld

Två SM-guld, fem silver och ett brons

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.