Håkan Dahlby på plats i Rio. Foto: Bildbyrån

Dahlby drabbad av njurstensanfall

Uppdaterad
Publicerad
Skytten Håkan Dahlby fick sämsta möjliga uppladdning inför kvalet i dubbeltrap i eftermiddag. Han vaknade i natt av sitt livs första njurstensanfall.

Håkan Dahlby skriver på sin egen Facebooksida att han vaknade vid 00:30 med smärtor, och var vaken fram till 02:30 när SOK:s läkare kom.

– Vi kan bekräfta att han har fått ett njurstensanfall. Just nu är Håkan (Dahlby) på väg till tävlingsarenan och kommer att finnas med under kvalet. Det här är naturligtvis ingen optimal uppladdning för honom, men rent medicinskt är det ingen fara med honom, säger SOK:s läkaransvarige Per Andersson till Viasatsport.

Per Andersson säger också att Håkan Dahlby fått behandling under morgonen och svarat bra på den.

Har haft tandproblem

Håkan Dahlby verkar vara otursdrabbad i Rio. Under sina första dagar på plats sköt han sönder en rotfyllning, och fick uppsöka tandläkare i OS-byn.

Kvalet började klockan 14 svensk tid och finalen är klockan 20 i kväll.

Dahlby har satt 50 av 60 duvor efter två av fem serier och är delad tolva, fyra duvor från en sjätteplats. De sex bästa går till kvällens final. Förutom njurstenen så ställer vädret till det:

– Det är inga roliga förhållanden. Så här var det när det var som värst när vi var här och tränade i april. Då var det katastrof också. Det här är en bana som är jättebra när det är fint väder, då kan man skjuta fantastiska resultat. Men det är så mycket berg runt omkring så när det blåser så blir det turbulens. Så kommer regnet också, säger Dahlby till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer