Foto: BILDBYRÅN

Dahlby sköt sönder rotfyllning: ”Det sa plopp”

Uppdaterad
Publicerad

Under sina första dagar i Rio de Janeiro sköt Håkan Dahlby sönder en rotfyllning.
Men lagom till tävlingsstart är smärtan tack och lov borta.
”Som tur är finns det tandläkare i OS-byn”, säger han till TT.

Det blev en hektisk pressträff för Håkan Dahlby, som i Rio de Janeiro gör sitt fjärde OS. Först var bussen som skulle ta honom till journalisterna sen, och sedan blev det lite kort om tid eftersom den 50-årige dubbeltrap-skytten skulle i väg – till tandläkaren.

– Vi åkte på träningsläger innan vi kom hit. Dagarna innan det så gjorde jag en rotfyllning hemma i Sverige och så hade de inte tid att slutföra den, sätta på krona och allt det här. Jag kommer hit och den där vita grejen (fyllningen)... När vi börjar skjuta så plopp, så gick den av, säger Dahlby.

– Och så kommer det som ett brev på posten, inflammation. Så jag sköt två dagar med jättesmärta.

”Tänker bara på smärtan”

Som tur är är de aktivas OS-by inte bara utrustad med lägenheter, gym och matsal. Där finns också bland annat bank och tandläkare.

– Jag gjorde rotfyllning i går kväll i två timmar och nu ska jag dit och göra färdigt tanden, säger Dahlby, som tävlar under onsdagen.

Skönt att bli av med den smärtan?

– Ja. Man kan ju inte döda den med smärtstillande, det ligger bara och molar. Det är inte något kul. Tänk er, och så två skott hela tiden, säger han och visar hur han håller geväret mot kinden när han skjuter.

– Man blir ju helt bedövad för det enda du tänker på är smärtan.

Fakta: Håkan Dahlby

Visa

Född: 15 september 1965.
Gren: Dubbeltrap.
Familj: Fru Charlotta och sonen Oskar.
Bor: Stockholm.
Födelseort: Västerstad.
OS-meriter: Silver 2012, 11:a 2008, 5:a 2004.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer