Visa alla (2)
Visa alla (2)

Förlust trots stark öppning mot mästarna

Sverige förlorade mot Kanada i rullstolscurlingens andra omgång i Paralympics. Efter en stark svensk start vände de regerande mästarna Kanada och vann med 6-4. – Vi måste få upp lägstanivån, säger Mats-Ola Engborg till SVT Sport.

Sverige fick en fantastisk start mot de regerande mästarna Kanada. Efter två omgångar ledde de blågula med 4-0 och det såg bekymrat ut hos de rödvita.

Men efter tredje omgången hade Kanada kvitterat efter att de tog fyra poäng i en och samma omgång. Kanada stal en poäng i femte, 6-4, och lag Viljo Pettersson Dahl kom aldrig igen.

Efter åttonde omgången stod det 8-4 till Kanada och matchen avslutades.

– Surt att förlora. Gör en hyfsad match. Det är en omgång som förstör för oss, den tredje. Annars var det jämnt, säger Mats-Ola Engborg till SVT Sport.

Det var den andra förlusten för lag Viljo Pettersson Dahl som besegrades av Kina med 9-4 i premiären.

– Vi måste få upp lägstanivån, har lite för djupa dalar och behöver bli lite jämnare. Gör lite för stora misstag, säger Engborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer