• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Modins hyllning till guiden – på avslutningsceremonin

Publicerad

Guiden Johannes Andersson fick inte vara med och bärga Zebastian Modins silvermedalj i sprinten. Modin valde därför att bära den svenska flaggan tillsammans med Andersson på avslutningsceremonin. – Det måste vara en fantastisk känsla för Johannes, säger SVT Sports expert Ines Lopes.

Zebastian Modin tog Sveriges enda medalj vid Paralympics i Pyeongchang. Han gjorde det i sprinten för synskadade. Och till loppet valde han att köra med sin andra guide – sprintspecialisten Robin Bryntesson – och Johannes Andersson fick stå åt sidan.

När Modin i dag bar den svenska flaggan vid avslutningsceremonin gjorde han det tillsammans med Andersson.

– Zebastian väljer att ta med Johannes som en hyllning för det arbete och det samarbete de haft i två år. Och det måste vara en fantastisk känsla för Johannes att få bära in flaggan här, säger SVT Sports expert Ines Lopes.

Modin gick igenom två tuffa år utan guide efter att svenskens tidigare ledsagare Albin Ackerot avslutade sin karriär efter Sotji-OS. Till slut, 2016, hittade han Johannes Andersson.

Se hela avslutningsceremonin i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer