Ingela Lundbäck. Foto: Bildbyrån

Ingela Lundbäck förlorade rysarkvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Bordtennisspelaren Ingela Lundbäck var väldigt nära att säkra Sveriges första medalj på Paralympics. Hon ledde det avgörande setet i kvartsfinalen mot kinesiskan Jiamin Pan stort – men förlorade till slut med 10-12.

– 9-5, det ska jag fan inte tappa. Det är för dåligt, säger Lundbäck till SVT Sport.

Det spelas ingen bronsmatch i bordtennis på Paralympics i Tokyo och därmed skulle alltså en semifinalplats ha inneburit Sveriges första medalj i mästerskapet.

Ingela Lundbäck såg också ut att vara på väg mot den, men kinesiska världstrean Pan vände på slutet och därmed är svenskan utslagen.

Paralympics

– På en skala 1-10 är jag 10 besviken. Jag skulle ta medalj. Det är därför jag är här, säger hon.

Pan vann det första och det tredje setet, men då kvitterade Lundbäck två gånger om. Till slut var kinesiskan ändå starkare. Setsiffrorna skrevs 7-11, 11-8, 7-11, 11-8, 10-12.

Lundbäck berättar om en tuff dag.

– Att kliva upp fem på morgonen för sista gruppspelsmatchen, sedan åkte jag på en dopningskontroll. Jag fick ingen återhämtning, säger hon och fortsätter:

– Jag vill spela offensivt, men min backhand orkar inte. Jag vill, men armen orkar inte fara framåt. Därför måste jag spela defensivt. Det är det värsta jag vet.

Lundbäck får i stället blicka framåt mot dubbelturneringen där hon ställer upp tillsammans med Anna Carin Ahlquist. Duon tog silver i London 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet