Storförlust för Sverige i premiären

Kanada hade lekstuga mot Sverige när man vann premiärmatchen med hela 17-0 i Gangneung hockeycenter.

– Det här är katastrofdåligt, säger SVT-experten Aron Anderson.

Det blev en dyster start på mästerskapet för det svenska paraishockeylaget. Redan efter första perioden ledde Kanada med 7-0. De regerande världsmästarna Kanada ledde skottstatistiken med 15-1 efter första perioden. Sveriges kanske viktigaste målgörare Per Kasperi spelade inte mot Kanada på grund av skada. Men enligt SVT-experten Aron Anderson ska det inte ha alltför stor betydelse.

– Det ska inte påverka så mycket att en spelare är borta, så tyvärr, det här är katastrofdåligt av Sverige, säger Anderson efter den första perioden.

Paralympics

Fortsatte dundra in mål

Det var en tydlig klasskillnad mellan lagen och Kanada fortsatte att producera mål. Efter den andra perioden var resultatet hela 12-0 och vid slutsignalen stod det 17-0. Kanada vann skottstatistiken med 45-2. SVT:s expert Aron Anderson säger efter matchen att det svenska laget inte är tillräckligt snabbt i sitt spel.

– Det finns bara en av de svenska utespelarna som har tillräckligt med ”speed”, vilket är ett jätteproblem. Niklas Ingvarsson är den enda spelaren som orkar åka i samma takt som Kanada.

”De har fler klubbar än vi har spelare”

Niklas Ingvarsson säger till SVT Sport efter förlusten att det inte är konstigt att Sverige är så långt efter Kanada.

– De har fler klubbar än vi har spelare. De är heltidsproffs, vi jobbar heltid med annat. Viktigt att vi inte går ned oss för det här.

Trots de stora förlustsiffrorna är Ingvarsson säker på att det inte kommer upprepas under Paralympics.

– Den här matchen kommer inte påminna om de andra. Vi har de viktiga matcherna kvar

Nästa match för Sverige är den 12 mars då man tar sig an Italien kl 11 svensk tid.

GUIDE: Så sänder SVT Paralympics