Zebastian Modin tog brons i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Ny tävling – ny medalj.

På sprinten tog Zebastian Modin sin andra bronsmedalj på Paralympics i Peking.

– Jag trodde inte jag hade det i mig i dag. Det var huvudet som gjorde det här, säger Modin efter medaljen.

Zebastian Modin fortsätter att leverera på Paralympics.

Bronset på 20 kilometer i måndags följdes i dag upp med ett brons i sprint.

Paralympics

27-åringen tog sig, tillsammans med guiden Emil Jönsson Haag, enkelt vidare till final. Väl där han ställdes mot Anthony Chalencon, Jake Adicoff och Brian McKeever.

Modin fick till en början en tuff resa i finalen där Adicoff och McKeever hämtade ikapp och gick förbi.

Istället blev det en tuff kamp om bronsmedaljen mot fransmannen Chalencon. Och efter en stark avslutning kunde till slut svensken gå förbi och säkra sin andra bronsmedalj för mästerskapet.

– I sista lilla backen orkade jag hoppa lite, jag trodde inte jag hade det i mig i dag, säger han till SVT Sport.

Lämnade in prostest

Men dramatiken var inte över där. Efter målgång lämnade Frankrike in en protest mot Sverige där de påstod att Emil Jönsson skulle ha dragit Zebastian, i sekvensen där de gick om Chalencon, med några kvicka skateskär samtidigt som Modin stått stilla – vilket inte är tillåtet.

– Det var någon liten detalj i någon sväng. Det var en lite nervös väntan i någon timme. Men nej... vi var inte jättenervösa. Ingen större grej, det händer titt som tätt, säger Elias Håkansson som är pressansvarig på Svenska Parasportförbundet.

Efter den säkrade bronsmedaljen var Modin lättad och utmattad.

– Det värsta jag varit med om nästan. Men det var värt det, vilken dag det har varit, säger han och fortsätter:

– Det är tufft alltså. Jag är inte där jag hade velat vara den här veckan. Det var huvudet som gjorde det här och inte kroppen iallafall.

Sjunde Paralympics-medaljen

Modin är rutinerad när det kommer till Paralympics och gör i år sitt fjärde mästerskap. Han gjorde sitt första mästerskap redan som 15-åring i Vancouver 2010. Då kom han också hem från spelen med en bronsmedalj i just sprint.

Totalt har han nu inkasserat sju Paralympics-medaljer – tre silver och fyra brons.

– Det är mycket lättnad i det här. När man känner att det är så himla tungt i kroppen, får man lägga mycket mental energi på att orka pressa sig. Jag är väldigt glad och stolt ändå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet