Foto: Janne Danielsson/SVT

Yvette Hermundstad programledare i Paralympics

Uppdaterad
Publicerad

Om hundra dagar är det dags. SVT Sport kommer att sända över 300 timmar från världens tredje största idrottsarrangemang, Paralympics. ”Jag ser verkligen fram emot det”, säger Yvette Hermundstad som är programledare.

Den 7 september invigs tävlingarna i Rio, och pågår till och med den 18. 4 350 idrottare deltar, från 170 nationer och i 22 idrotter.

SVT Sport kommer att direktsända mer än någonsin från mästerskapet. Två webbkanaler sänder på eftermiddagarna från klockan 14.00, och i broadcast-tv går sändningarna mellan 14 och 18 på eftermiddagarna, och sedan mellan 22.45 fram till 03.00 på nätterna.

Paralympics

Dessutom sänds en timmes magasinsprogram varje dag. Programledare är Yvette Hermundstad.

– Vi kommer att summera det bästa som har hänt under natten varje dag. Vi har tre grymma team på plats i Rio som intervjuar stjärnorna och gör reportage, säger hon.

– Det är lätt att vara förväntansfull med tanke på de många starka svenska medaljkandidater som finns. I London 2012 blev ju medaljskörden tolv, och kanske kan det antalet slås i Rio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet