Dubbla världsmästaren tillbaka på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Dubbla VM-guld i Lillehammer förra veckan. Nu är Ebba Årsjö tillbaka på hemmaplan och laddar om inför världscupen i Åre. Sista tävlingarna innan Paralympics.

Snacka om supersuccé. I sitt första VM tog Ebba Årsjö två guld, i paraslalom och parallellslalom. Efter att ha landat hemma i Vemdalen väntar nu VC-tävlingar i Åre, med start 27 januari. Sedan avslutas säsongen med Paralympics den 4-13 mars.

– Senaste veckan har varit som en bergochdalbana av känslor och motgångar, men som ett plåster på allting så tog jag två guld och det var riktigt gött. 

Nu väntar världscupstävlingar i Åre för dig som blir genrepet inför Paralympics, vad har du för förväntningar? 

– Jag förväntar mig inte jättemycket, jag ska ta det som ett extra genrep. Jag missade ju farten i Lillehammer så jag ska fokusera på den nu när jag åker till Åre. I tekniken där har jag formen så där ska jag bara göra samma. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.