Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nytt världsrekord av Anna Benson Foto: Bildbyrån/Privat

Paraskytten Anna Benson slog världsrekord: ”Var planerat”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Benson gjorde nyligen comeback på skyttebanan.

Nu har svenskan satt nytt världsrekord.

– Jag testade att vara lite kaxig och sa redan i förrgår att jag skulle slå världsrekordet så det här var ju planerat, säger hon.

I höstas, för sju månader sedan födde Anna Benson, tidigare Normann, sonen John. I torsdags gjorde hon en succéartad comeback när hon vann världscupspremiären.

Och succén skulle fortsätta. Även under söndagen stod hon som segrare – och dessutom med ett nytt världsrekord. I helmatch 3x40 tog Benson 1183 poäng.

– Att jag skulle kunna slå världsrekordet visste jag men att det skulle bli just idag på mors dag med John på plats, det kunde man väl inte drömma om, säger Benson till Parasportförbundet.

På Paralympics 2021 tog Benson silver.

Här gör paralympiern Philip Jönsson tester i en tryckkammare inför VM i Peru:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Philip Jönsson har nedsatt lungkapacitet vilket skapar problem inför VM i Peru som avgörs på 1600 meters höjd. Foto: TT Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.