Stefan Olsson förlorade singelfinalen. Foto: TT

Stefan Olsson föll i finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett par intensiva dagar för Stefan Olsson i Australian Open. Efter gårdagens dubbeltriumf fick han i morse se sig besegrad i singelfinalen i rullstolstennis mot andrarankade Gustavo Fernandez.

Matchen slutade 5-7, 3-5.

Stefan Olsson tog sig till singelfinalen i Australian Open efter att ha slagit ut världsettan Shingo Kunieda, Japan i en match som först avbröts på grund av värmen.

Väl i finalen hade dock svensken inte speciellt mycket att sätta emot mot andrarankade Gustavo Fernandez från Argentina.

Australian Open

Efter ett jämnt förstaset där argentinaren kunde vinna med 7–5, men i det andra kunde Fernandez gå i från och vinna tämligen komfortabelt.

Olsson kan emellertid se tillbaka på en mycket bra turnering. Så sent som i går vann han dessutom finalen i dubbel tillsammans med belgaren Joachim Gerard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet