VM-guld till Zebastian Modin

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin är världsmästare igen. Tillsammans med guiden Emil Jönsson Haag tog han hem sprinten i kanadensiska Prince George och försvarade därmed sitt VM-guld från 2017.

I Kanada inledde Zebastian Modin VM i parasport med en femteplats under söndagens 10 kilometer, tillsammans med nye guiden Emil Jönsson Haag, före detta skidåkare och OS-medaljör.

I dag räckte det hela vägen till guld i sprinten.

Svensken vann kvalet på tiden 3.28,52 före vitryssen Yury Holub och tog sig sedan enkelt vidare från semifinalen. I finalen vann duon före just Holub och trea blev ukrainaren Dmytro Suiarko.

”VM-guld i sprint! Woho! När Zebben levererade på topp och ledarna och vallarna gjorde allt perfekt! Då var det så skönt att lyckas ta guld. Så grymt kul att få vara med som en liten del i detta gäng!” skriver Emil Jönsson Haag på Instagram.

Zebastian Modin försvarade därmed sitt VM-guld från 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.