Efter en tackling på Mbappé uppstod bråk i franska cupfinalen Foto: TT

Storbråk när PSG vann cupen

Uppdaterad
Publicerad

Saint-Etiennes lagkapten Loic Perrin kapade stjärnan Kylian Mbappé riktigt fult.

Därefter utbröt storbråk i den franska cupfinalen som PSG sedan vann

De 5 000 åskådare som tagit sig till Stade de France för att se cupfinalen mellan Saint-Etienne och Paris Saint-Germain fick se en ovanligt stökig match.

PSG hann ta ledningen genom Neymar som fångade upp en retur på ett skott från Kylian Mbappé i den 14:e minuten innan kaos utbröt.

Ligue 1

För i mitten av den första halvleken blev det riktigt upprörd stämning efter att Saint-Etiennes lagkapten Loic Perrin satt in en ful kapning på Mbappé som vred sig i plågor direkt efter smällen. Direkt utbröt ett stort bråk där flera spelare i båda lagen var inblandade.

Efter att situationen lugnat ner sig delades fyra gula kort ut samt ett rött till Perrin, som först bara hade fått en varning. Men efter videogranskning ändrades bedömningen och Perrin fick lämna planen.

Byttes ut skadad

Mbappés fot vek sig rejält vid tacklingen och efter att ha fått vård på planen kunde han lämna matchen på egna ben och ersättas av Pablo Sarabia.

Bara minuter senare gick Saint-Etiennes Mahdi Camara alldeles för hårt och sent in mot Leandro Paredes och det blev stökig stämning ännu en gång. Camara kom dock undan med bara ett gult kort.

I slutet av matchen kunde man i tv-sändningen se Kylian Mbappé hoppa på kryckor i spelargången. Högerfoten var omlindad och placerad i en stödskena. Mbappé tog sig ut till avbytarbänken där han till slut kunde se PSG vinna matchen och cuptiteln genom det 1–0-mål han själv var inblandad i. Den medicinska undersökningen gav inga lugnande besked. Helt klart missar Mbappé nästa veckas franska ligacupfinal och hans medverkan i Champions League i augusti är i fara.

PSG-kaptenen Thiago Silva lyfte cupbucklan efter 1-0 mot Saint-Etienne. Foto: TT

Presidenten på plats

Målet blev matchens enda och PSG tog därmed sin 13:e cuptitel totalt.

Inför matchen fick lagen en liten pratstund med president Emmanuel Macron som var på plats. Presidenten som var utrustad med munskydd gick glatt omkring och hälsade på alla på planen.

Cupfinalen är den första stora fotbollsmatchen i Frankrike sedan coronapandemin pausade all idrott.

Den franska ligan, Ligue 1, startar nästa säsong den 22 augusti.

Mer internationell fotboll: Zlatan tvåmålsskytt mot Sassuolo (21 juli 2020)

Coupe de France

Paris Saint-Germain

1 - 0

AS Saint-Etienne

Stade de France, Paris Saint-Denis
Publik: 4100
Domare: Amaury Delerue

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet