Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tibbling och se guldloppet: ”En av de jobbigaste tävlingarna jag gjort”. Foto: Svenska Gymnastikförbundet.

Succé direkt för Miranda Tibbling efter skadan – vinnare i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka efter en meniskskada.

Då blev det succé direkt för Miranda Tibbling, 20, som tog sin sjätte seger i världscupen i parkour.

– Mycket nervositet skulle jag säga, så det har tagit mycket på kroppen och psyket, säger hon till SVT Sport.

Världscupen i parkour i franska Montpellier blev en framgångssaga för Sverige. Miranda Tibbling vann – hennes sjätte seger i världscupen – medan Elis Torshall på herrsidan slutade trea.

– Det har varit bra och väldigt varmt. Mycket nervositet skulle jag säga, så det har tagit mycket på kroppen och psyket faktiskt. Det var första tävlingen tillbaka för mig efter min skada, så det var extra tufft. Men det har ändå varit roligt för mig och för Elis också, säger Miranda Tibbling.

Vad säger du om banan ni tävlade på?

– Det var roligt, för tidigare har de haft lite liknande bana. Men nu var det en helt ny vilket var kul med en ny utmaning. Den var väldigt lång så man kände att det var bra att man körde de där extra intervallerna på träningen.

Du kan se Miranda Tibblings finallopp i spelaren ovan.

”Pallar jag verkligen det här”

Miranda Tibbling har tagit flera världscupsegrar i parkour. Det här var sjätte vinsten för 20-åringen. Men trots detta menar hon att den här framgången ändå betyder något extra.

– Jag vet inte varför men det här var en av de jobbigaste tävlingarna som jag har gjort för det var längesen jag var så här nervös och kände att det var sjukt jobbigt mentalt. Jag är så glad att jag lyckades ändå för det var några sekunder där jag undrade ”pallar jag verkligen det här” för nervositeten och pressen tog nästan över.

Vad betyder den här framgången för dig?

– Det betyder jättemycket. Efter en vinst är det som att man får ett kvitto på allt hårt arbete man har gjort och de senaste två månaderna har jag verkligen tränat skithårt och aldrig kört så mycket intervaller. Som ett kvitto på allt och jag är jätteglad, avslutar Miranda Tibbling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.