Foto: Bildbyrån

Piteå har tappat nästan alla målskyttar

Uppdaterad
Publicerad

Namn som bland annat Madelen Janogy och Julia Karlernäs har lämnat Piteå sedan förra säsongen.

Totalt har Piteå tappat spelare som stod för 17 av 21 mål.

– Det är klart att det är bra spelare som lämnat men det är bra spelare som kommit in också, säger Josefin Johansson, lagkapten i Piteå.

Piteå klarade kontraktet ifjol med nöd och näppe. Till i år har laget tappat flera spelare som tillsammans gjorde 17 av Piteås 21 mål förra säsongen.

– Det är ingenting vi tänker på men det är klart att de är bra spelare som lämnat men de är bra spelare som kommit in också, säger Josefin Johansson lagkapten i Piteå.

– Redan ifjol var det en stor ommöblering i truppen och det har fortsatt i år. Så mycket har varit nytt och vi har pratat om att vi ska bygga ny historia tillsammans i den här truppen, säger tränaren Stellan Carlsson.

Värvat landslagsspelare

Några intressanta nyförvärv har Piteå gjort inför året, bland annat isländskan Hlin Eiriksdòttir och Anam Imo från Nigeria som senast kommer från Rosengård där hon gjorde två mål senaste säsongen.

Tränaren Stellan Carlsson tycker att han har en trupp som står för väldigt mycket intensitet i år, något han saknade ifjol.

– Jag tror att vi kommer få se att vi kommer tillbaka till den gamla identiteten, att vi är intensiva över hela plan, både offensivt och defensivt, säger Stellan Carlsson.

Föll i premiären

I premiären föll Piteå borta mot Vittsjö med 2-1 och ironiskt nog var de Fernanda Da Silva som avgjorde, hon som var Piteås bästa målskytt i ifjol.

Nya målmöjligheter väntar Josefin Johansson och Piteå på söndag när de möter Eskilstuna hemma.

– Jag hoppas kunna bidra för att vi ska lag ska lyckas, sen vem som gör mål det kvittar bara vi gör dem, säger Josefin Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.