Walter Wallberg och Filip Gravenfors firar framgångarna i Val Saint-Come. Foto: TT

Dubbelt svenskt på pallen i natt: ”Det känns sjukt bra”

Uppdaterad
Publicerad

Den blev dubbelt svenskt på pallen under den sista tävlingsdagen i Val Saint-Come.

Walter Wallberg tog sin första världscupseger och Filip Gravenfors slutade trea.

– Kul att jag får ta min första världscupseger någonsin och det är extra kul att få dela pallen med Filip, säger Wallberg till SVT Sport.

Walter Wallbergs fina form håller i sig. I går blev det en andraplats i kanadensiska Val Saint-Come och i natt följde han upp det med att plocka segern i parallellpuckeln efter att ha slagit världscupledaren Mikael Kingsbury från Kanada i finalen.

– Det är lite speciellt att köra här där jag tog min första pallplats i världscupen någonsin för sex år sen. Det börjar bli ett favoritställe, säger Wallberg till SVT Sport och fortsätter:

– Det är en fantastisk backe, bra lutning, lång och superfin puckel. Jag höll mig till planen hela dagen, försökte åka fort och ta åk för åk och hålla ihop det hela vägen. Ta det lugnt från start och sen försöka släppa på i mittenpartiet och stressa de andra och det gick vägen. Jag är supernöjd med hela dagen.

Och inte blev det sämre av att lagkamraten, den 18-årige talangen Filip Gravenfors, slutade trea.

– Det är fantastiskt kul. Det sägs att det är två svenskar som kommit på pallen samtidigt tidigare men det var före vår tid så det här känns lite historiskt. Kul att jag får ta min första världscupseger någonsin och det är extra kul att få dela pallen med Filip, säger Wallberg.

Gravenfors inledde säsongen med en åttonde- och en andraplats i Idre och sen har det bara flutit på.

– Det har gått mycket bättre än jag trodde. Det är första året för mig i världscupen så planen har bara varit att få åka och få hela upplevelsen, men sen började det bra med en åttondeplats i Idre och sen blev det den där andraplatsen och det var ju väldigt stort. Och det känns sjukt bra att få palla igen, det är helt sjukt, säger Gravenfors till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.