Foto: SVT

Fjällström är högst upp på puckeln

Uppdaterad
Publicerad

Svensk puckelpiståkning är verkligen på frammarsch just nu.

I december i Idre tog 27-årige Ludvig Fjällström sin första världscupsseger och Sveriges första på nästan 23 år.

Dessutom leder han just nu den totala världscupen efter tre tävlingar.

– Det är många bitar som har fallit på plats, jag har tyckt jag varit nära men det har alltid varit något som strulat, säger Ludvig Fjällström till SVT Sport.

Två pallplatser varav en seger på dem tre första tävlingarna har gjort att Ludvig Fjällström, 27, just nu leder världscupen. Segern i Idre i december var Fjällströms första i karriären och Sveriges första på nästan 23 år.

– Det känns bra, på ett sätt var det tur att jag tog ledningen och vinsten precis innan uppehållet för jag har fått njuta av de under lång tid, säger Ludvig Fjällström.

VM inställt

Nästa tävling blir i Deer Valleyi USA 4-6 februari. Sen var tanken att åka över landsgränsen till Kanada och VM i Calgary som skulle köras i slutet av februari men de mästerskapet har fått byta tävlingsort på grund av pandemin. Iställt för Calgary har FIS hittat en annan arrangör och VM kommer köras i Almaty Kazakstan 8-11 mars.

Vad tänker du kring VM med tanke på den formen du har?

– Det är en möjlighet såklart, jag har ofta kört bra på VM. Sen kommer det vara svårare, vi har några som kommer tillbaka från skada som är bra, Mikaël Kingsbury kommer tillbaka han var inte med här på försäsongen och sen får vi se om Walter Wallberg kommer tillbaks och tävlar så kanske lite tuffare motstånd än vad det var innan, säger Ludvig Fjällström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.