Oskar Elofsson blev fyra i dagens puckelpisttävling. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elofsson tillbaka med besked: ”Superglad att huvudet fungerar”

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Elofsson kom med ett styrkebesked i puckelpist efter sin hjärnskakning.

Han tog sig till superfinalen – där han missade pallen precis.

– Det är snarare en lättnad idag, säger han till SVT Sport.

För första gången sedan 2013 var det dags för världscupen i puckelpist från Sverige. Två svenska herrarna kom till start, Ludvig Fjällström och Oskar Elofsson. Där Elofsson knep den sista platsen i superfinalen.

Väl där gjorde han ett bra åk med fina hopp – men missade pallen med drygt en halv poäng och blev fyra.

– Det var en höjning från finalen, absolut. Jag pushade från start och höll ihop det, det var några småsläpp i åkningen och det kostar därefter. Jag har gjort allt jag kunnat och är bara superglad att huvudet fungerar, säger Elofsson till SVT Sport.

”Skönt att vara tillbaka”

Det var Elofssons första final för säsongen. I november fick han en hjärnskakning som han har kämpat med under inledningen av säsongen och först denna veckan var han tillbaka i full träning.

– Jag är nöjd med dagen. Det är snarare en lättnad idag med tanke på hjärnskakningen och allt som har varit, så det är skönt att vara tillbaka.

Dubbelt franskt högst upp

Ludvig Fjällström tog sin första pallplats sedan 2013 förra veckan, men i dagens tävlingen blev det en liten miss i starten. Han blev totalt åtta och missade superfinalen med 0.33 poäng.

Vann gjorde fransmannen Benjamin Cavet före Brodie Summers och Nick Page. Även på damsidan blev det fransk seger genom favoriten Perrine Laffont före Anri Kawamura och Hannah Soar.

Dagens tävling var en singeltävling där de 16:e bästa från gårdagens kval körde i finalen. Från finalen gick sedan de sex bästa vidare till superfinalen och körde om pallplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.