Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Walter Wallberg tvåa i världscupsfinalen Foto: Bildbyrån

Walter Wallberg tvåa i finalen: ”Fantastisk säsong”

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg stod för en fin avslutning på puckelpistsäsongen.

Andraplatsen i parallellpuckel i Almaty innebär att 22-åringen slutar trea i den sammanlagda världscupen.

”En fantastisk säsong”, säger Wallberg.

OS-guldet i Peking i fjol var en mindre skräll, men den här säsongen har Walter Wallberg visat att han är i världstoppen för att stanna. I januari tog svensken sin första världscupseger, och på lördagen rundade han av säsongen med sjätte pallplatsen i vinter.

Kanadensaren Mikaël Kingsbury blev för svår i finalen av parallellpuckeltävlingen i Almaty, Kazakstan, men Wallberg är ändå nöjd med sin andraplats i världscupfinalen.

”Jag åkte fort och hade en bra dag”, säger Wallberg i ett pressmeddelande.

Trea i totalen

”Det har varit en fantastisk säsong med första världscupvinsten. Den började lite stökigt med bruten handled och sedan hade jag matförgiftning på en tävling. Men jag har hela tiden haft fokus på mina mål och försökt ta en dag i taget. I sommar får mina tränare mycket att göra för nästa år står jag här med en stor glob i stället”.

I så fall behöver han peta ner sportens främste genom tiderna från tronen. Globen som tillfaller totalsegraren i världscupen gick i år, för elfte gången i karriären, till 30-årige Mikaël Kingsbury.

Walter Wallberg blev trea i totalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.