Foto: SVT

Pallplats för Walter Wallberg

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg slutade trea i puckelpist-premiären i Ruka. Vann gjorde sportens stora stjärna Mikaël Kingsbury

Walter Wallberg vann finalen med 87,63 poäng före Mikaël Kingsbury som åkte in på 87,17.

– Wallberg gör ett riktigt bra åk. Ett av de bättre jag sett honom göra. Det var full kontroll hela vägen och det känns som att han närmat sig Kingsbury, säger SVT Sports expert Jonas Lundblad.

De sex bästa åkarna tog sig vidare till superfinalen och även Ludvig Fjällström kvalificerade sig vidare som femte man med poängen 82,60.

Pallplats i premiären

I superfinalen blev Mikaël Kingsbury för tuff som slog till med 90,80 poäng. Walter Wallberg tog ändå en pallplats då han slutade trea med poängen 86,83. Han fick alltså se sig besegrad av både Kingsbury och Ikuma Horishima.

– Finalen var ett bättre åk. I superfinalen ställer han ut skidorna mer åt sidan och det kan domarna tolka som att han bromsar. Hade han gjort ett lika bra åk som i finalen hade han slutat tvåa, säger Jonas Lundblad.

Ludvig Fjällström slutade femma i superfinalen med poängen 79,04.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.