Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Walter Wallberg tvingas gå med gips i fyra veckor. Foto: Instagram/SVT

Walter Wallbergs oro efter kraschen: ”Gjorde fruktansvärt ont”

Uppdaterad
Publicerad

Med en månad kvar till säsongspremiären bröt Walter Wallberg handleden på ett träningspass.

Trots det hoppas han vara redo när världscupen drar igång i Ruka.

– Det är målet att dra igång då när säsongen startar, säger han till SVT Sport.

Walter Wallberg, 22, gjorde stor succé när han tog Sveriges första OS-guld genom tiderna i puckelpist i Peking tidigare i år. Nu är svensken redo för nya framgångar, även om uppladdningen inför årets säsong inte gått som planerat då han förra veckan bröt handleden under ett träningspass i Idre.

– Efter kraschen kände jag direkt att det här är inte bra. Det gjorde fruktansvärt ont. Jag kollade på handleden och den såg helt sned ut. När jag kom till sjukhuset fick de räta ut den.

VM är stora målet

Trots den allvarliga skadan tvingades inte Wallberg operera handen.

– Det blev fyra veckor i gips. Jag slapp operation som tur är men kommer få ta av gipset 22 november. Därefter drar jag igång med lite rehab för att få igång rörligheten igen. Sen får vi se med världscupstarten i Ruka om jag ska köra den eller inte. Vi får se när jag tagit av gipset.

Hur ser målbilden ut den här säsongen?

– Jag vill ju åka i Ruka. Det är målet att dra igång då när säsongen startar. Den totala världscupen är ett stort mål så det hade varit tråkigt att inte starta där och ge bort en tävling. Men det största målet i år är trots allt VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.