Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Walter Wallberg blev trea på hemmaplan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Walter Wallberg slutade trea i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka efter handledsfrakturen.

Då slog Walter Wallberg till med en tredje plats i Idre.

– Det är en härlig känsla, säger han till SVT Sport.

Walter Wallberg valde att avstå världscuppremiären i finska Ruka, men en vecka senare var OS-hjälten tillbaka.

Efter fredagens kval startade 22-åringen som 13:e åkare i lördagens final i Idre, och efter ett snabbt och stabilt åk tog han sig vidare till superfinalen som femte bästa åkare.

– Om jag håller ihop åkningen lite mer och landar i spåret så ska det gå vägen, sade Wallberg i Viaplays sändning inför avgörandet.

Väl där åkte han kontrollerat och gick i mål som ny etta. Men Wallberg – på 78,98 – kunde inte rå på segraren Nick Page, som landade på 81,02 poäng, och slutade trea. Tvåa blev kanadensaren Mikael Kingsbury (79,86).

– Det var fjärde dagen jag åkte puckelpist på de sex senaste veckorna. Att sen komma in och köra premiärtävling och komma trea, det är en härlig känsla, säger Wallberg, som inte kände av skadan:

– Jag känner inte så mycket när jag väl åker. Jag har ett skydd också som tar upp en del av stötarna, så det funkar fint.

Svensken Filip Gravenfors slutade åtta i finalen och missade därmed superfinalen.

”Älskar det här landet”

Amerikanen Page tog därmed sin första världscupseger.

– Jag är exalterad. Det är svårt att finna ord just nu, det känns väldigt speciellt, säger 20-åringen och hyllar Sverige:

– Sverige har en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag vann min första VM-pallplats och nu detta. Jag älskar det här landet.

På damsidan segrade Jakara Anthony, Australien, med sina 81,75 poäng, före tvåan Anri Kawamura (80,02) och trean Perrine Laffont (76,08).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.