Körde sönder bilen – tvingades bryta i klar ledning

Uppdaterad
Publicerad

Belgaren Thierry Neuville ledde Safarirallyt efter lördagen med fem specialsträckor kvar att köra.

Då körde han sönder sin bil under söndagens första sträcka och tvingades bryta.

De sista sträckorna i årets sjätte deltävling i VM-serien, Safarirallyt i Kenya, är igång. Belgaren, Thierry Neuville, ledde stort med knappa minuten efter lördagens tävlingar.

Men under söndagens första sträcka körde han sönder sin bil. Därefter kom snart beskedet att Neuville inte kunde fullfölja tävlingen utan tvingades bryta.

– Stötdämparen har gått helt igenom den övre lagringen där. Han har ingen service på plats så det är kört för Neuville, säger SVT:s expert, Jonas Kruse.

”En stor besvikelse”

Neuville om att bryta tävlingen:

– Det är en stor besvikelse inte bara för mig utan för hela teamet. Tufft för hela teamet som för tredje rallyt i rad tvingas bryta i ledning på grund av fjärdringsproblem, vilket betyder att det här är något vi måste jobba på. Jag är säker på att vi kommer tillbaka starkare, säger han i en intervju med WRC.

”En överraskning”

När Neuville försvann hamnade japanen, Takamoto Katsuta, i ledning före fransmannen, Sebastien Ogier.

– Det är en överraskning för mig att jag leder. Men det är tre sträckor kvar och allting kan hända i det här racet. Det är viktigt att jag fokuserar nu under avslutningen, säger japanen inför avslutningen.

SVT sänder från söndagens avslutande sträcka av Safarirallyt med start klockan 12.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.