Bästa möjliga start för arrangören

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyts vd Glenn Olsson är nöjd med inledningen av Svenska Rallyt. ”Det känns jättekul. Vi har fått fin respons från förare och teamen att sträckorna ser jättebra” säger Olsson till SVT Sport.

Mycket folk och härlig stämning på Färjestads travbana i Karlstad inledde årets rally.

– Vi har lite winter wonderland i skogen också. Det är skönt med en bra känsla från början, säger Glenn Olsson till SVT Sport.

Torsby är ny bas i rallyt, vilket alltid innebär en viss omställning för arrangören.

– Mycket ska göras för första gången. Det är alltid lite jobbigt med sådant, men jag tycker att det har gått ganska bra, säger Olsson.

”Krävs att man tar hänsyn”

Mycket folk väntas till de värmländska och norska skogarna under rallyts kommande dagar. Glenn Olsson hoppas att allt ska flyta på i positiv anda.

– Det kommer bli en hård belastning på hela organisationen. Det kommer att bli mycket trafik, och på många områden kommer det att vara mycket folk. Krävs att man tar hänsyn till varandre ute i skogen, uppmanar Olsson.

Viktigast blir ändå logistiken.

– Det måste funka. Trafiken är lite svår att beräkna. Vart blir det mest folk, och var är köerna som störst? På nya sträckor så vet man inte riktigt på förhand i vilken ordning publiken väljer att åka. Det är lite pirrigt inför det, medger Glenn Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.