Ott Tänak. Foto: TT

Jämn toppkamp i Wales

Uppdaterad
Publicerad
VM-ledande Ott Tänak övertog ledningen i det brittiska VM-rallyt på den sista av fredagens nio specialsträckor men estländaren är jagad.
– Det har varit en lång och utmanade dag med svåra förhållanden. Jag är glad att vara där jag är men det är väldigt jämnt, säger Ott Tänak till SVT Sport.

Efter tio körda sträckor ligger de fyra toppförarna alla inom 8,4 sekunder – däribland alla tre som fajtas i förarmästerskapet, Tänak, Ogier och Neuville.

Det var extremt tuffa förhållanden under fredagen men leriga och regndränkta sträckor. Flera förare hade problem och tvingades bryta efter avåkningar däribland Esapekka Lappi och Jari-Matti Latvala som låg i toppstrid när han kraschade.

Tidemand 9:a

Pontus Tidemand som gör sitt andra grusrally i WRC hade en motig morgon och var inte helt nöjd med inställningarna på bilen halvvägs genom dagen. Efter justeringar på service var känslan lite bättre under eftermiddagen och Tidemand ligger på nionde plats

Tom Kristensson kan i helgen säkra guldet i Junior VM. Han tog några sträcksegrar under fredagen men ligger tvåa i totalen, 16,3 sekunder efter spanjoren Jan Solans.

Kristensson måste besegra Solans i helgen för att säkra mästerskapstiteln. Dennis Rådström tvingades tyvärr bryta för dagen efter en avåkning på sträcka tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer