Kalle Rovanperä vann Akropolisrallyt. Foto: C More

Kalle Rovanperä vann Akropolisrallyt: ”Han är omänsklig”

Uppdaterad
Publicerad

Kalle Rovanperä hade inga problem att köra hem segern i Akropolisrallyt. 22-åringen säkrade sin elfte fullträff i WRC och kopplade ett rejält grepp om en andra raka VM-titel.

Efter att Thierry Neuville och Sebastién Ogier – som båda var i ledningen under lördagen – försvann från tätstriden, blev det en enkel resa för den regerande världsmästaren. Segermarginalen till teamkollegan Elfyn Evans blev drygt 1.30 minuter.

Rovanperä visade sin överlägsenhet med att ta hem avslutande powerstage med 2,5 sekunder. En skönt kvitto efter den vådliga kraschen i Finska rallyt i början av augusti.

– Vi behövde komma tillbaka starkt även om vi aldrig varit borta. Det här var en stor lättnad, säger Rovanperä till TV4Play.

– Kalle är omänsklig. Han är tillbaka i samma form som förra året när han var ostoppbar, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

I WRC2-klassen tog Andreas Mikkelsen en imponerande seger. Norrmannen var mer än två minuter efter när tio sträckor körts efter tre punkteringar.

Men Mikkelsen dominerade fullständigt klassen och var snabbast på tio av de 15 sträckorna. Tre rallyn återstår i VM-serien. Närmast väntar Chile i månadsskiftet september-oktober.

Se höjdpunkterna från Akropolisrallyt 18:15 i SVT2 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.